Tulevia tapahtumia

17.08.16

Alle on koottu Liikunta ja osallisuus -hankkeen keskeisimmät ja tähän mennessä varmistuneet tilaisuudet:

•       Tallipäivä 20.8. Seinäjoella (Tapahtuman ideointi on aloitettu Seinäjoen Yhteistyöfoorumissa/työpajassa 4.12.2015. Ohjelmassa on ratsastusta ja kärryajeluja, paikalla on myös tarjoiluja. Tapahtuman järjestämistä varten on perustettu työryhmä, johon osallistuu kolme paikallisyhdistystä. Kaupungin liikuntatoimen edustaja toimii työryhmän koordinaattorina.)

•       Lounais-Suomen Soveltavan liikunnan seutufoorumi 30.8. (Liikunta ja osallisuus -hankkeen edustaja osallistuu seutufoorumiin, jossa on tarjolla tietoa ja näkökulmia terveyttä ja hyvinvointia edistävään liikuntaan sekä käytännön työkaluja. Iltapäivän työpajatyöskentelyn teemoja ovat muun muassa liikuntaseurojen, kuntien liikuntapalveluiden ja yhdistysten yhteistyö liikunnan tarjoajina sekä soveltava luontoliikunta.)

•       Seinäjoen suunnittelukokous 5.9. (Suunnittelukokouksessa jatketaan Seinäjoen Yhteistyöfoorumissa/työpajassa 27.5. tehtyä suunnittelutyötä. Tuolloin ryhmät keskittyivät seuraaviin teemoihin: 1) Yhteistyön, yhteydenpidon ja tiedottamisen kehittäminen, 2) Liikuntaryhmän ideointi, Samba Tropical -tunnit ja 3) Liikuntakokeilutapahtuma, Soveltava sisäliikuntatapahtuma.)

•       Vaasan Yhteistyöfoorumi/työpaja 16.9. (Syyskuussa toteutetaan ensimmäinen Yhteistyöfoorumi Vaasassa. Tilaisuudessa esitellään mm. tuloksia Vaasassa kerätyn aineiston (kyselyt ja avainhenkilöhaastattelut) osalta. Lisäksi pohditaan pienryhmissä sitä, miten Vaasan liikunta- ja vapaa-ajan toimijoiden verkostoitumista ja yhteistyötä voitaisiin edistää ja kuvataan liikuntapolku Vaasan osalta.)

•       Mikkelin suunnittelukokous 20.9. (Suunnittelukokouksessa edistetään erityisesti Keväisen ulkoilupäivän konkreettista toteuttamista. Ulkoilupäivää on alettu ideoitu Mikkelissä 1.12.2015 toteutetussa Yhteistyöfoorumissa, ja suunnittelua jatkettiin Yhteistyöfoorumissa 19.5. Kyseessä olisi kaikille avoin tapahtuma, jossa lajeina voisivat olla esim. frisbeegolf, luontoretki, puhallustikka, boccia, ratsastuskokeilu, kalastus, melonta, perinnesoutu, mölkky ja suunnistus.)

•       M/S SOSTE 2016 -koulutusristeily 4. – 5.10. (Liikunta ja osallisuus -hankkeen edustaja osallistuu risteilylle, jossa on tarjolla näkökulmia tulevaisuuteen, koulutuksia sekä kohtaamisia ja verkostoitumista sosiaali- ja terveysjärjestöille ja yhteistyökumppaneille.)

•       Porin Yhteistyöfoorumi 11.5. (Suunnittelukokouksessa jatketaan Porin Yhteistyöfoorumissa/työpajassa 1.5. tehtyä suunnittelutyötä. Tuolloin ryhmät keskittyivät seuraaviin teemoihin: 1) Erityisliikunnan monitoimipäivä, 2) Virkistyspäivä, 3) Oppilaitosyhteistyö ja 4) Kevät/kesäurheilutapahtuma.)

•       Liikkujan polku -verkoston kaikille avoin tilaisuus 27.10. (Liikunta ja osallisuus -hankkeen edustaja(t) osallistuu säännöllisesti Liikkujan polku -verkoston tilaisuuksiin. Tällä kertaa päivän teemana on tutkimustiedon soveltaminen, iltapäivälle on varattu aikaa teemaryhmien omiin kokouksiin.)

•      Sosiaalipolitiikan päivät 27. -28.10. (Päivien teemana on ”Yhteiskunnallinen muutos, uudet sosiaaliset rakenteet ja sosiaalipolitiikka”.  Liikunta ja osallisuus -hankkeen edustaja osallistuu päiville ja esittelee abstraktin hankkeesta.)