Tulostettavat materiaalit

Peliin tarvitaan tulostettavat:

  • Pelilauta
  • Kysymyskortit
  • Vastauslomakkeet
  • Kaksi marja-arkkia

Lisäksi tarvitaan:

  • Pelinappulat
  • Noppa
  • Kyniä

Tulostettavat pelimateriaalit

Peliohjeet, pelilauta ja pistemarjat ovat kaikilla kohderyhmillä samat. Kysymyskortit ja vastauslomakkeet on muokattu kohderyhmän mukaisesti. Materiaalit suositellaan tulostettavaksi värillisenä jämäkälle paperille. Pelimateriaalit on tulostettavissa myös englanniksi ja ruotsiksi.

PELIOHJEETohjekuva

Spiral peliohjeet (.pdf) sisältävät oleelliset pelin pelaamiseen tarvittavat tiedot mm. pelivälineistä, pelitilanteen valmistelusta ja säännöistä. Ohjeissa on myös esimerkkitehtäviä, joita ohjaaja voi pelin aikana halutessaan käyttää.

HUOM! Peliohjeet ovat tulostettavissa ja taiteltavissa A5-kokoiseksi vihkoseksi valitsemalla tulostusasetukset: ”kaksipuolinen”, ”vaakasuunta” ja ”käännä sivut lyhyen reunan ympäri”.

PELILAUTA

Spiral-pelilauta (.pdf) on suositeltavaa tulostaa vähintään A3-kokoisena.

kuva_marjat

PISTEMARJAT

Spiral-pistemarjat (.pdf) tulostetaan kahdeksi kaksipuoliseksi arkiksi vähintään A4-kokoon. Marjat leikataan erillisiksi neliöiksi, joiden toisella puolella on marja numeroarvoineen ja kääntöpuoli on punainen.

Spiral mielenterveyskuntoutujille

HUOM! Kysymyskortteja tulostettaessa on suositeltavaa valita tulostusasetukset:”kaksipuolinen”, ”vaakasuunta” ja ”käännä sivut lyhyen reunan ympäri”.

Spiral autismin kirjon nuorille

 

Spiral kielelliset vaikeudet – aikuiset (afasia)

Spiral kielelliset vaikeudet – lapset

 

Spiral kielelliset vaikeudet – perhe

Spiral ammatilliseen kuntoutukseen

Spiral Oppimisvaikeudet (nuoret ja aikuiset)

Spiral-versio alkoholinkäytön vähentämisen tueksi

Spiral-versio alkoholinkäytön vähentämisen tueksi kehitettiin Tapatuunaus-hankkeessa (työttömien ja työvoiman ulkopuolisten alkoholinkäytön yhteisölähtöinen vähentäminen; 2017-2018). Spiral-pelikysymysten  toimivuutta kokeiltiin osallistavassa Tapatuunaus-ryhmätoiminnassa, jonka keskeisenä tarkoituksena on tarjota osallistujille mielekästä tekemistä selvin päin.

 

lomake