Kiitos Polkuja tulevaisuuden työelämään -seminaariin osallistuneille!

21.09.17

Tempo-hankkeen järjestämä Polkuja tulevaisuuden työelämään -seminaari pidettiin keskiviikkona 20.9. Lahden Sibeliustalossa menestyksekkäästi. Kiitos kaikille teille 120:lle osallistujalle, jotka olitte innokkaina mukana! Edustettuina osallistujien joukossa oli mm. työterveyshuolto, työvoimahallinto, koulutus -ja tutkimus sekä muita aiheesta kiinnostuneita yksityishenkilöitä.

Tilaisuudessa keskusteltiin osatyökykyisten osallisuudesta ja mahdollisuuksista työmarkkinoilla. Lisäksi seminaarissa pureuduttiin tulevaisuuden työelämään pohtien, mitä digitalisaatio tuo tullessaan ja mitkä ovat nuorten sukupolvien odotukset työn tekemisestä.

Seminaarissa kuultiin myös osatyökykyisiä palkanneen työnantajan Omenasieppari Oy:n perustaneen Susanna Pykäläisen kannustava puheenvuoro osaamisen tunnistamisesta ja hyödyntämisestä. Lisäksi esitettiin Tempo-hankkeessa tuotettu video, joka toimii oppaana työnantajille. Videon löydät Tempo-hankkeen nettisivuilta ja Kuntoutussäätiön Youtube-kanavasta.

Yleisön energiatason ylläpitämisestä huolehdittiin yllätysnumerolla, jossa osatyökykyisyyden haasteet oli paketoitu humoristiseen näytelmään.

Lopuksi kuultiin vielä panelistien mielipiteitä siitä, miten nuoria tulisi tukea työelämän alussa. Paneelissa oli asiantuntijakaartin lisäksi myös kaksi koulutuspolullaan tukea tarvinnutta nuorta.

Yleisö ei säästynyt yllätyksiltä myöskään seminaarin lopussa, kun Tempo-hankkeen projektipäällikkö Marja Heikkilä asteli lavalle kiittämään yhteistyökumppaneita ja erityisesti muistettiin kukkakimpun kera Pirkko Mäkelä-Pusaa, joka on tehnyt huikean uran työkykyasioiden parissa.

Seminaarissa oli tunnelma korkealla ja keskustelut kävivät vilkkaina. Erityiskiitos yleisölle aktiivisesta ja rohkeasta kommentoinnista!

Alla on koottuna muistin virkistykseksi seminaarin esitysmateriaali:

Kankainen, Leila: Osallisuutta osatyökykyisille
Tötterman, Patrik: Hallituksen kärkihankkeen Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) esittely. Osatyökykyisen rekrytointi – selvityksen antia.
Kesä, Mikko: Työn muodot tulevaisuuden työelämässä
Ray, Kaija: Mitkä ovat osatyökykyisten mahdollisuudet tulevaisuuden työelämässä?
Ora, Petteri: Koulutusreformi ja sen vaikutus erityistukea tarvitsevan nuoren työelämäpolkuun

Koko Polkuja työelämään (Tempo) – osatyökykyisen tuki -hankkeen tiimi kiittää!