Menomono -toimintamallista tukea työ- ja toimintakyvyn parantamiseen

01.08.17

Tempo-hanke aloittaa Menomono-toimintamallin kokeilun Kirkkonummella kuntouttavan työtoiminnan yksikkö Toimarissa elokuussa. Kokeilu toteutetaan yhteistyössä UKK-instituutin kanssa. Tarkoituksena on räätälöidä asiakkaille yksilöllinen liikuntaresepti työ- ja toimintakyvyn tueksi. Kokeilun vaikutuksia arvioidaan asikkaiden kokemusten pohjalta. Toimintamallista toivotaan pysyvää käytäntöä Kirkkonummen sosiaali- ja terveys- sekä työelämäpalveluille.

Liikkuminen kohentaa terveyttä ja lievittää oireita useissa sairauksissa. Menomono®-konseptin avulla terveydenhuollon henkilöstö voi laatia asiakkaalle yksilölliset tavoitteet, suunnitelmat ja ohjeet siitä, millainen liikunta olisi sopivaa ja terveellistä.

Mikä Menomono® on?

Menomono® on UKK-instituutin kehittämä, työ- ja toimintakyvyn edistämisen tutkimuksiin perustuva toimintamalli. Menomonon® tavoitteena on hoitaa ja ehkäistä sairauksia, vähentää oireita ja parantaa elämänlaatua ja työkykyä liikuntaa lisäämällä ja liikkumattomuutta vähentämällä.

Menomono® on tarkoitettu

henkilöille, joilla on työkykyä heikentäviä tuki- ja liikuntaelinten sairauksia, lihavuutta, masentuneisuutta, sydän- ja verisuonisairauksia, sokeriaineenvaihdunnan häiriöitä ja/tai edellisiin liittyviä oireita.