Yhteistoimijuus avainsana työttömän työ- ja toimintakyvyn arvioinnissa

27.05.16

Tempo-hankkeen työttömän Työ ja toimintakyvyn arviointi perusterveydenhuollossa -koulutussarjan kolmas koulutuskerta pidettiin keskiviikkona 25.5.2016 hulppeissa maisemissa Lahden Vesijärven rannalla Sibeliustalossa. Paikalla oli paljon ensikertaa koulutukseen osallistuvia terveydenhuollon ammattilaisia Päijät-Hämeen ja Kirkkonummen seuduilta. Tilaisuuden alussa Tempo-hankkeen projektipäällikkö Pirkko Mäkelä-Pusa kertoi lyhyesti hankkeesta ja koulutuskokonaisuudesta.

Tällä kertaa asiantuntijoina olivat alustamassa lääketieteen tohtori, kuntoutuslääkäri Raija Kerätär sekä lääketieteen lisensiaatti, erikoistuva lääkäri Joonas Joensuu.

kerätärKerättären keskeisin viesti oli monialaisen yhteistyön ja yhteistoimijuuden tärkeys työttömän työ- ja toimintakyvyn arvioinnissa. Yhteistoimijuus on usein pitkällisen työn tulos, mutta se tulisi rakentaa osaksi toimintakulttuuria. Usein lääkärin vastaanotolla sekoitetaan keskenään työkyky ja terveys, mutta Kerättären mukaan työkyvyn arvioinnin taustalla tulisi olla nimenomaan ihmisen kyky toimia, ei diagnoosit.

JoensuuJoensuu lähestyi teemaa enemmän käytännön työssä hyväksi havaitsemiensa mittareiden kautta. Joensuu toi esiin yhteistyön merkityksen erityisesti terveydenhoitajan ja te-toimiston kanssa.

Tempo-hanke kiittää kaikkia aktiivisesta osallistumisesta ja mukanaolosta!

Katso Raija Kerätären esitys:
Työttömän työ- ja toimintakyvyn arviointi – Raija Kerätär (pdf)

Joonas Joensuun esitystä voit tiedustella Julia Anttilaiselta ()