Kurssit ja valmennukset

Osana Tempo-hankkeen kehittämistyötä hankkeessa järjestetään lyhyitä kuntoutuskursseja yhteistyössä Kuntoutumiskeskus Apilan, Kiipulan kuntoutuskeskuksen, Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergoksen sekä UKK-instituutin kanssa. Kurssikokonaisuuksia on yhteensä neljä erilaista. Alempana olevien linkkien takaa löytyy seuraavien järjestettävien kurssien esitteet, joista näet tarkemmat kurssien kuvaukset ja ohjeet kursseille ilmoittautumiseen, sekä esite Menomono®-toimintamallista.

Tuki- ja liikuntaelinkurssi
Kurssi on suunnattu sellaiselle, jonka jaksamista ja työkykyä rajoittaa tuki- tai liikuntaelimistön sairaus, liikuntarajoitteet tai kivut. Kurssilla laaditaan henkilökohtainen, tavoitteellinen kuntoutusohjelma, ja tarkoituksena on oppia itsehoitokeinoja ja kivunhallintaa sekä lisätä toiveikkuutta ja kohentaa omaa mielialaa.
Tempo_Menomono -toimintamalli (pdf)

Voimaa elämään!
Kurssilla pyritään löytämään omat vahvuudet ja voimavarat, kun arki koetaan toivottomaksi tai jännittyneeksi ja olo alavireiksi. Kurssilla saa myös tukea työelämään tai opintoihin hakeutumiseen ryhmän avulla.

Tartu tulevaisuuteen!
Kurssi on suunnattu alle 30-vuotiaille nuorille, jotka kaipaavat tukea elämänhallintaan. Kurssi tarjoaa työkaluja oman elämän haltuunottoon ja mielekkään tulevaisuuden suunnitteluun sekä toisaalta stressaantumisen ja itseen kohdistuvien vaatimusten karsimiseen.

Tartu tulevaisuuteen! maahanmuuttajille
Oma kurssi maahanmuuttajille, suunnattu kaikenikäisille. Kurssilla kehitetään arjessa tarvittavia taitoja ja annetaan tietoa opiskelu- ja työmahdollisuuksista.

Oman mielesi ”personal traineriksi?”
Myös tämä kurssi on suunnattu alle 30-vuotiaille nuorille. Tavoitteena on löytää keinoja henkisten voimavarojen ja psykologisen pääoman kehittämiseen, päämääränä parempi itsetuntemus ja -luottamus. Kurssilla tutustutaan muun muassa ajattelustrategioiden merkitykseen ja tietoiseen läsnäoloon.

Oman mielesi ”personal traineriksi?” -valmennusta esiteltiin Työelämän tutkimuspäivillä Tampereella 2016. Tästä pääset lataamaan esityksen itsellesi (pdf).