Järjestösi arviointia voi nyt kehittää myös Mini-Artsin avulla!

17.04.20

Järjestöjen arvioinnin kehittämisessä avautui uusi lehti, kun Mini-ARTSI aloitti ennen pääsiäistä. Varsinais-Suomen Finfamin ja HNNKY:n kanssa aloitimme uuden ja ketterän tavan kehittää järjestön arviointia ja seurantaa.

Mini-Artsin avulla perinteinen ARTSI on mahdollista suorittaa pelkästään etänä. Tällöin opiskelette järjestössänne ARTSIn sähköisen oppaan avulla (http://hankkeet.kuntoutussaatio.fi/artsi-opas/) ja teette välitehtäviä. Me artsilaiset sitten kommentoimme niitä joko kirjallisesti tai netin välityksellä pidetyissä palavereissa (esim. Microsoft Teams, Skype). Aikaa koko prosessiin menee omasta aktiivisuudestanne riippuen 2-4 kuukautta.

Tarkempi sisältö rakennetaan jokaisen järjestön kanssa aina erikseen yhteisessä aloitustapaamisessa, joka pidetään netin välityksellä. Mini-ARTSIn perusrakenne on kuitenkin sama kuin vuoden mittaisessa perinteisessä ARTSIssa ja muodostuu viidestä pääkokonaisuudesta:

  • toiminnan tavoitteet ja vaikutusketju (toiminnankuvauslomake) – oppaan osa 1
  • arviointisuunnitelma, tämän hetken kuvaus ja tulevan suunnittelu (myös nykyään käytetyt lomakkeet) – oppaan osa 2
  • tiedonkeruun menetelmät (kyselyt, haastattelut, suullisen palautteen kerääminen jne.) – oppaan osat 3,4 ja 5
  • arviointitiedon analysointi, raportointi (esim. TVS) ja hyödyntäminen – oppaan osa 6
  • arviointisuunnitelman viimeistely – oppaan osa 2

Aluksi tähän Mini-Artsin pilottiin tarjottiin osallistumismahdollisuutta kevään perinteiseen ARTSI-hakuun osallistuneille. Kiinnostuneita järjestöjä löytyikin heti yli kymmenen. Jatkamme nyt heidän kanssaan prosessia ja syksymmällä pyrimme taas rekrytoimaan uusia järjestöjä mukaan, joten pysy kuulolla mm. Twitterissä!

Kimmo Terävä
puh. 040 8219 981

Tuuli Shinyella
puh. 044 566 7837

Twitter: @ARTSItoiminta